top of page

Moderne tijden op het Hof

Toen vorig jaar Buurman24/7 zonnebloemen in zijn moestuin zette en dit jaar met voederbieten komt, dan weet je : er breken moderne tijden aan.

Dat is ook te zien aan het aantal buurvrouwen op het hof, dat neemt halsoverkop toe. De nieuwste buurvrouw hebben we nog niet gezien maar we noemen ze de Bio-buurvrouw. Ze wilde namelijk de tuin met onkruid overnemen terwijl ze ook kon kiezen voor een schoon opgeleverde tuin. Je snapt dat schoon opgeleverd eigenlijk betekent dat alles met vergif wordt doodgespoten. Noem dat maar schoon!

De Vinkjes besloten vorig jaar dat een Proeverij, een huis, een hond en 2 moestuinen teveel van het goede is. Er moest 1 moestuin wijken. Gelukkig vonden buren Sesamstraat onze tuin een plaatje en wilden alles "overnemen". Ik denk dat de Gieser Wildeman perenbomen ze over de streep trok, in oktober zaten er namelijk 10.000 stoofperen aan.


Verder is er in de tuin nog niet veel ontsproten. De knoflook doet het heel goed. We hebben 3 soorten gepoot; Messidor, Messidrome en een spiraalknoflook. Klinkt best exotisch.

De dahlia's heb ik deels opgepot en ze staan in de kas. Sommige beginnen uit te lopen. De kale knollen doen nog niets.

Ook nieuw is de plantjesruildag op 30 april bij het Hof. Een leuk idee van de Bakgraagbuurvrouw. Fijn he, die moderne tijden....58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page