top of page

Toos maakt het Hof

Het gaat top op de tuin. We spenderen veel tijd op het Hof. Tot groot geluk van Toos, die gaat namelijk erg graag mee. Onze buurman B, die we elke dag wel een keer zien, heeft grote aantrekkingskracht op Toos. Ze is gek op hem. En ja, inmiddels is hij ook wel gewend aan de dagelijkse omhelzingen van Toos.


Tuurlijk speelt het onkruid ons nog steeds parten, maar het speelt niet meer de hoofdrol. Nu gaat het vaak om op tijd water geven. Het leven van een tuinvrouw gaat zeker niet over rozen.

We hebben onze eerste aardbeien van de volle grond geoogst, heerlijk waren ze. Uit de kas komen sla, aardbeien en radijsjes. Ook kweken we in de kas plantjes uit zaad. We hebben een heel mooi lapje grond gevuld met de cavola nero, palmkool in het Nederlands. Het is de Italiaanse broer van onze boerenkool. Schijnt veel lekkerder te zijn, kan ook gewokt worden en de pesto ervan beloofd een delicatesse te zijn (thanks Yvon)

In de kas staan nu de pompoenplantjes, ongeveer de helft van de zaden is al opgekomen en de plantjes gaan we volgende week uitplanten onder de fruitbomen.

Jammergenoeg zal er dit jaar geen pompoenmarkt zijn maar de verkoop van de pompoenen en kalebassen willen we wel door laten gaan. Bericht hierover volgt zeker.


Trouwens wisten jullie dat Toos in opleiding kan voor truffelhond?

Ze heeft namelijk mijn dahliaknollen opgegraven in de bloementuin thuis. Jammergenoeg heeft ze ze ook half opgevreten……….die opleiding is dus nog wel nodig.


66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page