top of page

Het Hof in mei

Bijna elke dag maken we een ritje naar ons hof. We besluiten om in ons eerste hofje bakken te maken voor de groente. Dit vinden wij heel overzichtelijk, makkelijk bij te houden dus minder onkruid. Gerald is bevorderd tot manager van bestrating, beplanking en bewatering. Voor dit werk bleek een kruiwagen een noodzakelijk “gereedschap”. Sinds een week is hij in het bezit van een spiksplinternieuwe wagen.

We zijn heel druk met het in de toom houden van het onkruid. Sinds de onthoofding van mijn artisjokken vorig jaar hebben we nu afgesproken dat Gerald alleen schoffelt onder begeleiding. Ons nieuwe hofje is door buurman stofjas gefreesd. Dat blijkt echt ideaal. Niet spitten en toch een gladde tuin. Onze fruitboompjes die we in maart hebben gezet, slaan allemaal aan. Ze hebben gezelschap gekregen van 10 laurierplantjes. Een projectje van Gerald -> over een jaar of vijf kan hij in de laurierblaadjeshandel.

Buurman 24/7 is ook blij met ons dagelijks werk op het hof. Kennelijk vallen we nu onder de noemer collega-tuinders. Hij verraste mij met de vraag of ik andijvieplantjes van hem wilde. Hij wees daarbij op 8 groene rijtjes met allemaal verschillende plantjes: TEST! Ik wist het juiste andijvierijtje te kiezen en mocht wat plantjes uitsteken


65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page