top of page

Rare tijden (op het Hof)

Corona slaat toe en door de landelijke maatregelen zijn we genoodzaakt de Proeverij voor minimaal 3 weken te sluiten. Dat is best heftig want dat betekent ook 3 weken geen inkomsten.

En het zal waarschijnlijk niet bij 3 weken blijven want hoe draai je een cafe of restaurant met de social distance van 1,5 meter?


Maar Cruijff zei het al : gelukkig hep elk nadeel z’n voordeel !

We hebben namelijk een diepte-investering gedaan en een kweekkas gekocht voor op ons hof. Dat klinkt makkelijk en ja, bestellen was ook makkelijk. Maar de kas komt in 8 dozen.

En we gaan hem samen in elkaar zetten. Als je huwelijk daartegen bestand is……

Vandaag een begin gemaakt met de grond egaliseren en de maat van de kas uitzetten. In januari hebben we een pruimenboom omgezaagd. Op die plaats komt de kas. Bovendien was de pruimenboom heel oud en de pruimen niet perse lekker.


Buurman B is al langs geweest. Kennelijk wist hij al van de plannen. Good news travels fast, ook op het hof. Na 2 weken bouwen, hebben we ook de ruitjes erin en staat de kas te glimmen in de zon. Het is goed gelukt en we hebben praktisch geen onderdelen over en maar 2 ruitjes (van de 134) waren gescheurd.


Inmiddels is de kas al gevuld met potjes waarin ik doperwten, peulen, zonnebloemen en palmkool heb gezaaid. Ook staan er 2 mooie oude zinken bloembakken vol met kruiden in wording. Bedoeling is dat deze in de tuin van de Proeverij komen en dat we later in het jaar ervan kunnen genieten in de maaltijden.Komende weken zullen we nog heel wat uurtjes doorbrengen op ons hofje…..34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page