top of page

Vakantie; wat te doen met het Hof?

Goed, je hebt een week vakantie. Net in die week besluiten de rode bessen dat ze geplukt kunnen worden. De dagen voor je vakantie probeer je vooruit te werken in de tuin, plukt alvast de bessen die rijp zijn. Geef alles extra water en hak al het onkruid om. Dan maar duimen dat het niet te warm wordt.

Na je vakantie val je beslist niet in een gat…. Sterker nog ook de zwarte bessen moeten geplukt worden en de frambramen en de rest van de rode bessen en de kruisbessen. En ja, wat doe je dan met al dat fruit? Nou invriezen, jam van maken, ijs maken. Pffff hobbytuinder zijn valt niet altijd mee.

We hebben een week in IJsland doorgebracht, de meeste dagen aan de westkust en de westfjorden. Een bijzonder onherbergzaam stuk land met vulkanen, fjorden, watervallen, geisers. Veel moestuintjes hebben we niet gezien. Het is in die regio best wel koud, variërend van -1 tot 10 graden en dan hebben we het wel over juni he! Zelfs het gras groeide niet bij gebrek aan zon. De enige moestuinplant die we vaker zagen was rabarber. Ook op culinair gebied was het lastig. In de kleine dorpjes waar wij de meeste tijd verbleven zijn we niet verder gekomen dan fish&chips, pizza en hamburgers. Alleen in Reykjavik hebben we met meer variatie gegeten. Inspiratie voor onze diners hebben we jammergenoeg niet opgedaan.
39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page