top of page

Zware tijden op het Hof

Als juni een maand wordt met heel veel zon, minimaal 25 graden en geen regen dan breken er zware tijden aan op het hof. Zwaar want elke dag aan de slag met zware gieters. Zwaar want de grond is knoerthard en toch wil je onkruid schoffelen. Zwaar want het is echt te warm om ook maar iets aan te pakken als je later op de tuin bent dan 7 uur 's ochtends. Ook buurman 24/7 heeft het zwaar. Zelfs hij kan niet voorkomen dat de sla doorschiet waar hij bijstaat.

Maar een investering in een aggregaat en waterpomp voorkomt dat we met gieters naar de sloot moeten gaan lopen. Een investering die we nooit terug gaan verdienen maar die in het kader van “hobby” wel geoorloofd is (over wiens hobby het is, zijn we het nog niet eens).

Toch zijn er pluspunten aan dit mooie weer; de tomaten doen het goed, bonen groeien als kool en ik heb nog nooit zulke mooie zonnebloemen gehad. En dan vergeet ik nog de courgette te vermelden. Ik had expres maar 1 plant gekocht maar inmiddels al 9 courgettes geoogst in 2 weken. Als je er 1 vergeet te oogsten en dan 2 dagen later op het hof komt, weegt het gevaarte 3 kg en is genoeg om een gezin met 6 kinderen te voeden.

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page